LOADING...

Dit ben ik

Ik ben verslaafd aan woorden, en aan wat je met woorden kan – zinnen bouwen, beelden creëren, gevoelens oproepen. Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik echter ook gefascineerd door geschiedenis. En waar zijn beide intenser met elkaar verweven dan in een meeslepend historisch verhaal.

H.P. Janssens

Dag boekenwurm, gelegenheidslezer of nieuwsgierige passant,


welkom op mijn auteurswebsite! Via deze weg onthul ik het een en ander over mezelf en mijn schrijfexploten, maar uiteraard niet alles – het moet een béétje mysterieus blijven.

Mijn auteursnaam is H.P. Janssens, maar mijn familie, vrienden en collega’s kennen mij als Hild – inderdaad, zonder ‘e’. De P. staat voor Pauline, mijn officiële tweede naam die niemand kent en dus eigenlijk ook niemand gebruikt.

Van beroep ben ik leerkracht bedrijfseconomie in het middelbaar onderwijs. Die wereld ligt mijlenver verwijderd van de wereld waarover ik schrijf, maar net dat maakt het schrijven zo leuk. Verder ben ik getrouwd, heb ik twee kinderen (YA’s) en woon ik in een huis met zicht op weiden, bossen en alles wat daarin leeft.